сряда, 27 март 2013 г.

Бели напукани сладки








               От много отдавна съм си набелязала шоколадовите напукани сладки, но и техният ред ще дойде. В къщи по някаква случайност беше останал един непокътнат бял шоколад и аз реших, че вместо с кафяв, ще направя напуканите сладки с бял шоколад. Ако ги пробвате, ще се влюбите в тях. Имат страхотен вкус и са леко хрупкави отвън и пърхави отвътре.




                     2 яйца
              1ч.ч  захар
              100 гр бял шоколад
              3с.л зехтин
              4-5 с.л сладкарска сметана
              1 ванилия

              брашно

            Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеният на водна баня бял шоколад и разбъркайте. След това сложете зехтина, сметаната и ванилията. Накрая започнете да добавяте по малко брашно, до получаването на меко лепкаво тесто. С влажни ръце оформете топчета от тестото и ги оваляйте обилно в пудра захар. Наредете сладките в тава покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. Печете до зачервяване на 180*С.



2 коментара:

  1. Таня, сладките изглеждат чудесно.Сигурно ще имат различен и интересен вкус с този бял шоколад и зехтин,заинтригува ме,ще ги опитам.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мари. Наистина имат по различен вкус.Ще се радвам ако ги пробваш. Спокойна вечер.

      Изтриване