неделя, 6 октомври 2013 г.

Бързи ябълкови тригуни









            Рецептата за тези вкусни тригуни е на Рудолф от 24 kitchen. Наистина се приготвят много бързо, а са и ужасно вкусни. Бях си ги набелязала доста отдавна, но тъй като сега пазара прелива от различни сортове ябълки се сетих за тях. Интересна нотка е запеченият кокос, който придава един такъв неповторим вкус.



                     2 с.л кокосови стърготини
                2 ябълки
                3 с.л смлени орехи
                250гр. бутер тесто
                1 шепа стафиди
                1 ч.л канела
                2-3 с.л захар 
                1 яйце

          


  






           Запечете леко в сух тиган кокосовите стърготини.  Обелените и нарязани на дребни кубчета ябълки  сложете в купа. Към тях добавете кокосовите стърготини, стафидите, орехите, захарта и канелата. Разбъркайте всички продукти хубаво.
          Бутер тестото нарежете на квадратчета със страни 10x10.  Намажете краищата на всяко квадратче с малко разбит белтък. Поставете пълнеж по средата и загънете под формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти, а след това и с вилица за по-голяма сигурност.
 Подредете тиргуните в тава, постлана с хартия за печене и  ги намажете отгоре с разбития жълтък. Поръсете тригуните с по малко захар. Печете  в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.


               

8 коментара:

  1. Чудесни са, Таничка, много ми харесва кокосовата вълна, която виждам при теб. :)
    Сладка есен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, даже не съм се замисляла че в последните ми две публикации са с кокос. Радвам се, че ти харесва. Целувки!

      Изтриване
  2. Таня, тези тригуни са чудесна закуска! Запеченият кокос е интригуваща идея.
    Поздравления и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Албенче! Прекрасен ден и на теб!

      Изтриване
  3. Чудесни са, наистина! Ароматът на ябълки и канела ми е любим, а тук има още интересни нотки, които придават още повече изкусителност. Прегръдки, Таничка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате! Прекрасен ден, мила!

      Изтриване
  4. Благодаря за чудесната рецепта, Таня!
    Приготвих ги - чудесни са:

    http://www.mycookerycollection.com/%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кремена, само ако знаеш как ме зарадва. Благодаря ти за доверието. Поздрави!

      Изтриване