вторник, 7 януари 2014 г.

Иванов ден с веган кокосови трюфели








            Днес моето момче е именник и по този повод искам да ви почерпя с вкусни бонбони, които се приготвят бързо, а скоростта, с която свърваш е още по голяма.
           Пожелавам си децата ми да са живи и здрави, много усмихнати и упорити и все така да внасят радост в дома ни.
           На всички именници пожелавам здраве, късмет и сбъднати мечти.


      
  за около 30 бонбона:

              200 гр. сушени смокини
              200 гр. сушени бадеми
              2 с.л разтопено кокосово масло
              5 с.л кокосови пълномаслени стърготини
              бял шоколад и кокос за овалване


         От вечерта накиснете бадемите и смокините във вода. След това ги отцедете и ги смелете във блендер, заедно с кокосовите стърготини и кокосовото масло. От получената маса оформете топчета, които поставете за кратко в хладилника да стегнат. Разтопете шоколада на водна баня. Потопете топчетата в него и след това оваляйте в кокосови стърготини. Поставете ги на хартия за печене, за да стегне шоколада. С 100гр. бял шоколад аз направих 12 топчета. Трюфелите са не по малко вкусни и само оваляни в кокос.







10 коментара:

  1. Взимам си и аз бонбонче за здравето на момчето ти,мила!Да е винаги радост и гордост за своите родители!Хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  2. Бонбонче и за мен моля :) Изглеждат чудесно!
    Да е живо и здраво детенце Таня! Весел празник и Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  3. А, и вие си имате именник!:) Жив и здрав да е!!! Взимам си бонбонче с удоволствие, защото изглеждат превъзходно!

    ОтговорИзтриване
  4. Таничка, жив и здрав да е вашият именник! И тримата малчугани да са ви здрави и много щастливи. :)
    Черпя се с бонбнче за ваше здраве и ви желая весел празник! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитни бонбонки! :) Почерпвам се виртуално и пожелавам на именика много здраве и щастие! :)
    Весел и несъмнено вкусен празник! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Бонбоните изглеждат чудесно, само дето белият шоколад не е веган, и по принцип трюфелите са тъмни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Може и да си прав за белия шоколад, но на етикета на този, който аз използвах, нямаше животински продукти. А трюфелите могат да се обвият освен с черен шоколад и с бял. Поне по кулинарни списания съм попадала на такива рецепти. Благодаря ти за коментара. Желая ти усмихнат ден!

      Изтриване
  7. Таня, със закъснение : Да ти е жив и здрав именика! И аз си отмъквам бонбонче!

    ОтговорИзтриване
  8. Роси,
    Дани.
    Кате,
    Гери,
    Светле,
    Нати,
    много ви благодаря за хубавите пожелания. Пожелавам ви прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей, Таня! Явно имаш предвид онова нещо с оризово брашно и нишесте, на което викат "бял шоколад"... Мили Боже! Да, знам че правят и "бели трюфели", разбира се, но според мен, това е незадоволителна имитация (лично мнение, не ангажирам никого с него). Не ме разбирай погрешно, много се радвам, когато попадна на някое ястие направено и помислено веган. Трудно е, когато се храниш с готвена и храна от животински произход, да се замислиш и проявиш разбиране относно естествената сурова растителна храна. Нужна е и много информация... Затова се радвам, като "срещна" хора, като теб. Поздравявам те! Усмихнат ден на теб и на всички, които са ти "на гости".

    ОтговорИзтриване